EDUCATIE

VAKKUNDIG IMKERS EN AMBASSADEURS VOOR BIODIVERSITEIT

Image
Een overzicht van onze educatieve activiteiten:

- opleiden, inspireren en enthousiasmeren van een nieuwe generatie(s) imkers 
- faciliteren van benodigde gereedschappen, kleding en materialen 
- samenwerken met betrokken partners, verenigingen en MVO-bedrijven
- informatie verstrekken op scholen, 'fairs', open dagen en via lokale/regionale media
- organiseren en verzorgen van verdiepende workshops, vakantiecursussen en studiereizen in binnen-en buitenland
- het adviseren van bedrijven en instellingen mbt houden van bijen en verbeteren van drachtgebied in hun directe omgeving
- het verzorgen en organiseren van masterclasses, lezingen en thema- of teambijeenkomsten met een boodschap
- te praten, discussieren, leren en dromen over innovatie, vernieuwing en een mooie, duurzame en gezonde toekomst Imkerschool organiseert cursussen en workshops waarin bijenhouden en biodiversiteit centraal staan. We beschouwen technologie en internationale uitwisseling van kennis en informatie als een belangrijk middel om onze workshops en cursussen zowel inhoudelijk als op het gebied van lesmethodes te verbeteren. Het welzijn van bijen staat hierbij altijd centraal. Wij leiden niet alleen vakkundig imkers op, maar ambassadeurs die opkomen voor het belang van biodiversiteit en een gezonde leefomgeving en een verbeterde bijenstand en drachtgebied in het bijzonder.

INSPIRERENDE EN VEILIGE OMGEVING

EN VOOR EEN GEZONDE TOEKOMST

Imkerschool GAAT voor een gezonde, duurzame toekomst in een plezierige omgeving met meer biodiversiteitMensen leren beter in een veilige en stimulerende omgeving. ALLE lessen van Imkerschool worden daarom verzorgd op authentieke en zeer bijzondere lokaties. Imkerschool werkt nauw samen met organisaties en bedrijven die een duurzaam en sociaal-maatschappelijk bedrijfsmodel nastreven.
Imkerschool GAAT voor een gezonde, duurzame toekomst in een plezierige omgeving met meer biodiversiteit

ONLINE PROGRAMMA

ONLINE OEFENEN EN TERUGKIJKEN

Test je bijenkennis....

Cursisten oefenen thuis en online met elkaar door middel van leuke quizvragen. De online module geeft toegang tot het behandelde lesmateriaal en online video's. Zo komt u iedere bijeenkomst goed voorbereid, of kunt u alles nog eens rustig terugkijken.  

INTERNATIONAAL PROGRAMMA

Imkerschool organiseert meerdaagse verdiepingscursussen in Oostenrijk onder begeleiding van ervaren Nederlandse imkerdocenten.  In een inspirerende omgeving wordt ingegaan op gevarieerde thema’s en wordt ingegaan op veelvoorkomende vragen bij imkers die de basiscursus hebben afgerond.

Vrienden en partners kunnen uiteraard ook mee! 
Meer info? Zie elders op deze website rubriek "Internationaal" of stuur een een email naar info@imkerschool.nl 

Image

WIST U DAT.......

U BIJ ONS MATERIALEN EN KLEDING KUNT KOPEN, HUREN OF GRATIS LENEN....

GRATIS KLEDING EN BASISGEREEDSCHAP!

Wij proberen het nieuwe imkers zo gemakkelijk mogelijk te maken! Tijdens onze praktijklessen wordt basisgereedschap en kleding daarom helemaal gratis ter beschiking gesteld! Als beginnend kunt u zich hiermee rustig orienteren op uw nieuwe hobby, zonder direct mogelijk onnodige investeringen te doen. 

HUREN BIJ IMKERSCHOOL

Ons doel is om de drempel voor beginnende imkers te verlagen. Imkerschoolt verhuurt daarom materialen die u slechts 1 of enkele keren per jaar nodig heeft, zoals honingslingers, refractometers en electrisch ontzegelen. Hiermee bespaart u  niet alleen op de kosten voor aanschaf, maar voorkomt ook dat u extra opslagruimte nodig heeft voor uw nieuwe hobby. Informeer naar de mogelijkheden! 

LEVENSLANGE KORTING!

Wij vinden het belangrijk om in contact te blijven! Dat doen we natuurlijk ook via nieuwe media, zoals whapsapp groepen en facebook. Onze ex cursisten ontvangen een levenslange bovendien een extra korting van 10% op ons complete assortiment in de webshop. 
Free Joomla templates by Ltheme