PUUR NATUURPLEZIER

EN VOOR EEN GEZONDE TOEKOMST

Imkerschool GAAT voor een gezonde, duurzame toekomst in een plezierige omgeving met meer biodiversiteit

“You tell me, I will forget……..

You show me, I may remember……..

You involve me, I understand!”

(Confucius)


Imkerschool GAAT voor een gezonde, duurzame toekomst in een plezierige omgeving met meer biodiversiteit

TEAMWORK

SOCIAAL, ACTIEF EN BETROKKEN

Educatie

Moderne lesmethoden, met online lesmodules en praktijkgerichte coaching in een veilige en prettige leeromgeving. Interactief en praktijkgericht, met de nadruk op samenwerking.
Lees verder

Workshops

Unieke teambuilding, circulaire heisessie of "bij"zonder groepsevenement met een duurzame boodschap. Inspirerende, authentieke omgeving in combinatie met BBQ arrangement, streekwijnproeven en rondleidingen.

Lees verder

Webshop

Gebruik van basisuitrusting en standaard gereedschap tijdens workshops en cursussen is GRATIS! Zeer scherpe prijzen voor uw persoonlijke imkerkleding en materialen in onze WEBSHOP
Lees verder

Internationaal

Internationale 'summerschool' verdiepingscursus in samenwerking met ervaren gecertificeerde docenten in fantastische omgeving te Tirol, Oostenrijk
Lees verder

DUURZAAM EN CIRCULAIR

IN STAD EN POLDER

Workshop Urban Beekeeping
Lezing Beeomimicry & Circulair Ondernemen
Workshop Timmeren voor Biodiversiteit
Teamdag authentieke streekproducten op de wijngaard
Workshop Samen Timmeren aan Biodiversiteit in de polder
Gastles De Bij en Wij

WIST U DAT.......

ZONDER IMKERS GEEN HONINGBIJEN....EN...

Bijen zijn belangrijk

1 haalbij per vlucht 200 tot 300 (!) bloemen bezoekt, en dat 1 bijenkast zo op een zonnige voorjaarsdag tot wel 4 miljoen bloemen bestuift? En als u morgenochtend die boterham met (echte streek)honing smeert, besef dan dat voor 1 kg honing maar liefst 3 kg nectar moet worden verzameld, en dat hiervoor 100.000 vluchten nodig zijn. Voor uw potje honing moeten dus 150.000.000 (150 miljoen!) bloemen worden bezocht! Bijen zijn bovendien onmisbaar voor de bestuiving veel fruit en groenten. Om de groeiende wereldbevolking met GEZOND voedsel te kunnen voorzien, zijn meer imkers en bijen nodig.

Er zijn te weinig imkers

Het aantal imkers in Europa nog steeds sterk daalt als gevolg van de enorme vergrijzing. Daarboven neemt het aantal bijenvolken per imker drastisch af. Terwijl een tradionele imker vroeger vaak tientallen bijenkasten in het veld had staan, heeft de hippe urban beekeepers vaak net genoeg tijd en ruimte voor enkele bijenkasten naast een drukke baan. Om de bijstand op peil te houden zijn dus meer imkers nodig dan ooit!

Urban beekeeping is HOT!

De stad een steeds betere omgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen is. Terwijl de biodiversiteit, het drachtgebied en de insectenstand op het platteland al decennia zorgwekkend afneemt ten gevolge van landbouwgif ('gewasbeschermingsmiddelen') en eenzijdig op efficiency gerichte landbouw, lijkt de situatie in de stad juist steeds verder te verbeteren. Het aantal urban beekeepers is toegenomen en ook het aantal wilde bijen in de stad lijkt toe te nemen. 

Karretje

De winkelwagen is leeg