Amsterdam - Foodlab

Image

 

Coming from:

 

Foodlab Hogeschool van Amsterdam

Bijenstand Paviljoen Dr Meurerhuis (DMH)

Dr. Meurerlaan 8
1067 SM Amsterdam
 

Hogeschool van Amsterdam - Bijenpaviljoen Foodlab - Dr Meurerlaan

In samenwerking met HvA Facility Services en de opleiding Voeding & Dietiek is een educatieve bijenstand ingericht op de vestiging Dr Meurerhuis van de Hogeschool van Amsterdam in Osdorp. 

Doel van deze bijenstal is om zowel direct als indirect een high-impact bijdrage te leveren aan de opleiding en aan een gezonde omgeving en biodiversiteit in de metropoolregio Amsterdam. Directe impact door de bestuiving van het stedelijke plantenleven, natuurbeleving van bewoners en daarmee een verbetering van het leefklimaat. Honingbijen als 'vliegwiel' voor biodiversiteit in de stad dus! Indirect door de bijdrage aan het onderzoek, educatie en beleving van studenten Voeding & Dietiek, omwonenden en bezoekers rond de verrassend natuurlijke omgeving in de stad. 

Door studenten wordt onderzoek gedaan naar waardeproposities voor streekhoning, local-for-local retailformules en klantvoorkeuren en interesse van bijenproducten. In samenwerking met de opleidingen worden diverse Masterclasses en praktijkbijeenkomsten verzorgd. 

Karretje

De winkelwagen is leeg